2013. december 16., hétfő

Finom és tápláló vacsora :)


Esténként gyakran kerülünk gondba, hogy mit is együnk? Finom is legyen, tápláló is legyen, és persze egészséges is legyen. Én vacsorára a legtöbbször vagy extrudált kenyérből készült vagy teljes kiőrlésű pékáruból készült "gazdag" szendvicset eszek. Valamelyik nap ez került a tálcára:
- 1 rostos-mézes Danone Activia
- 1 olívás-szezámmagos kifli
- 1 teljes kiőrlésű-magos zsemléből készült szendvics

A joghurtból nagyon szeretem ezt a fajtát, illetve a másik kedvenc a hasonló márkájú pirosbogyós-rostos ízű, mindkettő isteni ^^! Állítólag ezek a joghurtok segítik az emésztést, én nem ezért, inkább csak az ízükért eszem őket :) , édesség-pótlóként.

Az olívás-szezámmagos stanglit/kiflit viszonylag sok helyen lehet már kapni, sokáig csak a Reálban láttam, de mostanában a Lidl is árulja. Én kifejezetten nem szeretem az olívabogyót, de valahogy ez a kifli nagyon finom ^^ (igaz, a szezámmagért élek-halok).

És akkor most essen szó a teljes kiőrlésű szendvicsről. Egyre több boltban vehetünk már fehér pékáru helyett olyat, amik teljes kiőrlésűek, ami egészségesebb mint a 'fehér'. A többségük maggal meg is van szórva, így még finomabbak :) !
Mint már fentebb is említettem szeretem ezeket a szendvicseket minél gazdagabban megtömni, sokszor már nehéz elharapni is, illetve olyan is van hogy az uborkát/paprikát már mellé eszem, hogy ne fájduljon meg az állkapcsom :D . Ennek az az előnye, hogy még kevesebb szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, hiszen a benne lévő dolgoktól már jól lakunk.
Ebben a szendvicsben a következők találhatóak meg:
- füstölt szeletelt sajt (2 szelet is, mert nagyon szeretem ^^)
- jó sok saláta ^^
- finom sonka (szintén két szelet is)
- uborka (azt minden szendvicsemhez vagy szendvicsembe teszek, mert imádom ^^)
- paprika
- krémsajt vaj helyett (most persze nem az ömlesztett sajtokról beszélek, hanem a "cottage cheese"-ről)
Ezen kívül gyakran teszek bele pár szelet főtt tojást is, hiszen a tojásban rengeteg a fehérje, akár csak a sajtban és a sonkában.

Hihetetlenül jól lehet lakni egy ilyen finom, ízletes és egészséges vacsorával ^^! Érdemes kipróbálni :)

5 megjegyzés:

  1. Nekem picit soknak tűnik a szendó (annak ellenére, hogy állati ízletesnek látszik :P) a többi mindennel kalória-szempontból, főleg estére (bár gondolom különbözőek az alap evési szokásaink, szóval nem tudom, neked mennyire sok/kevés, csak gondoltam megírom ^^)

    Viszont a Lidl-es szezámmagos teremtménnyel én is elég jó barátságot kötöttem :))
    Kicsit félrevezető lehet, hogy pl. a Lidles fitt szilvás párna tök jó opciónak tűnik (olcsó viszonylag, tömény, meg hát szilva), viszont valami 300-400 kalória T_T annyit meg egy főétkezésre sajnálok, nemhogy egy délutáni uzsira vagy tízóraira, amire kb. elég lenne éhségcsillapítás szempontból... :c

    Egyébként ha nem ismered, ajánlom a kaloriabazis.hu oldalt, elég sok étel kalóriaértéke össze van szedve, ha regisztrál az ember, be lehet állítani, mennyit akar fogyni mennyi időn belül, fel lehet vinni, hogy milyen mozgást végeztél, lés azt is beleszámolja meg minden, tavalyelőtt, amikor eléggé elhagytam magam, 8 kilótól szabadultam meg vele :)

    És most tök jó egyébként, hogy belefogtál ebbe a blogba, abszolút motiváló, kitaláltam, hogy csinálok egy nagy méregtelenítéses-léböjtkúrás izét így téliszünetre, ha már egyszer... :) Azt hiszem, ha te nem kezdesz el ilyesmit posztolni, nem biztos, hogy eszembe jutott volna belevágni (pedig már nagyon ideje lenne, szegény szervezetemet kb. a C vitamin tabletták tartják életben :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ez a kalóriabázis, sokkal jobb mint az EzZsír! :))) Én eddig csak azt ismertem, de az sajnos nem nagyon segített nekem :((( ... Köszi az ajánlást ^^!

      Törlés
    2. Nagyon szívesen :) (És tényleg tök egyszerűen kezelhető, Facebookal is be lehet lépni meg minden. :))
      Egyébként sok sikert és kitartást kívánok, drukkolok, hogy végig tudd csinálni :)

      Törlés
    3. Köszi :))) .. Túl elevenen él bennem a vágy, bár néha picit lentebb csappan a motiváció, máskor erősebb :) ... De meg fogom csinálni ^^!!! Nyárra szégyen nélkül akarom viselni a gyönyörű csipkés rövidnacim :)))

      Törlés
  2. Ennek nagyon örülök ^^! Ez is volt az egyik fő oka, hogy belekezdtem ebbe a blogba, hogy magamat és másokat is motiváljak :) !

    VálaszTörlés