2014. január 13., hétfő

Recepteskönyv - Banán-palacsinta

Egyre több helyen olvastam a "banán-palacsintáról", ami igazából a világ leges legegyszerűbb palacsinta-receptje egy finom, mégis "diétás" reggelihez.

Hogy mi kell hozzá?
Banán és tojás 1:1 arányban, kicsi olaj, és gyümölcsre, lekvárra, vagy ki mivel szeretné ízesíteni, de magában is megállja a helyét :).

Hogy mit kapunk ennyiért?
Kb. 250 kalóriát és 14g fehérjét! Ezen kívül ez természetesen glutén-, és laktóz-mentes is!


Külön jó hír, hogy nem kell bele tényleg más a banános és a tojáson kívül, így se liszt, se cukor, hiszen a banánban megtalálható gyümölcscukrok szépen ízesítik ezt az ételt ^^.

Be kell valljam, hogy nagyon féltem, hogy milyen íze lesz vajon a kész palacsintáknak, azt gondoltam hogy valami furcsa íze lesz (egyszer próbáltam rántott banánt enni, borzalmas volt :D, nekem nagyon nem ízlett ), , és furcsa állaga, és az egész a kukában fog landolni... Nos, hát nem így történt. Annyira nem, hogy 3 napon belül kétszer is megcsináltam ezt a kis finomságot ^^


Egy angol nyelvű videó, ami nekem a végső "lökést" megadta hogy megcsináljam ezt a kis finomságot.




És akkor az én palacsintáim története :) ... 

Sajnos mind a két alkalommal elég éretlen banánokat sikerült csak vennem, így se villával se mással nem tudtam őket felaprítani, maradt a turmixgép :) ... Egyszerre karikázom bele a banánt és dobom bele a megfelelő mennyiségű tojást is, így legalább nem kell később az összekeverésükkel foglalkoznom :) . A legutóbbi adagba kevertem egy icipici sovány, cukrozatlan kakaóport is (összesen kb. 1-2 kalória lehet), csak az íze kedvéért. Az eredményt jól összeturmixoljuk. 


Sajnos nekem nincs kókuszolajam, mint a csajnak a videóban, így muszáj volt napraforgóolajat használnom. Én egy hatalmas vas sütőt szoktam palacsintasütésre használni, azt jól átmelegszik, a palacsinták finomra sülnek benne, viszont muszáj emiatt lassú tűzön sütnöm, mert különben odaég :( . Emiatt egy picit hosszú maga a sütés folyamata, de megéri ^^. Egyébként nem szabad túl vékonyra csinálni a tésztát, mert akkor nem tudja az ember megfordítani - én csak egy fél merőkanálnyit szoktam a tepsi közepére biggyeszteni, és ha megsült, akkor szépen megfordítom :) 


Ha készen vannak a palacsinták, akkor ehetjük is őket már bátran ^^! Ha nagyon "szétesősnek" látjuk a tésztát, akkor érdemes bele még egy tojást tenni.  


Nyammm :3 ! 
Tesómmal ketten voltunk a tesztelők. Az ő véleménye is pozitív volt. Azt mondta, nem fűzött hozzá sok reményt, de meglepően jó volt a palacsinta.
Ne arra számítsatok, hogy ugyanolyan íze lesz, mint a "normál" palacsintákat, hiszen ez banánból készült, banán íze lesz, de aki szereti a banánt, az nem fogja bánni :)
Megtartjuk ezt a receptet :)

Ha kipróbáltátok, írjátok meg hogy hogy sikerült ;) !

4 megjegyzés:

  1. Erről Angi is írt a csoportban (: (egyébként nem érdemes lekvárral ízesíteni ,mert az is hizlal =( )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz ^^" ... Akkor marad a gyümölcsökkel való ízesítés :)

      Törlés
  2. Nos, az é palacsintáim nem ez alapján a recept alapján készültek, azok klasszikus amerikai palacsinták voltak banánnal megspékelve, de ez is nagyon szimpatikus, lehet kipróbálom egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes kipróbálni, nálunk mindenkinek ízlett a családban ^^

      Törlés