2014. január 23., csütörtök

10 tipp a fogyáshoz

Szintén talált cikk, de szintén nagyon jó :)))


10 lépés a biztos fogyáshoz

Minden év január 1-én megfogadod, hogy fogyókúrába kezdesz, mégsem tudod leadni a felesleges kilókat? Egészségesen élni, fogyni nem olyan nehéz, mint azt sokan hiszik. Nem kell a fél életedet konditeremben tölteni, nem kell koplalni és füveken élni. Van pár alapszabály, amelyet, ha betartasz, szépen lassan megváltoztathatod az életedet, a testedet:



1. Ne 1-2 hetes fogyókúrákban gondolkozz, válts életmódot! A felesleges 10-20-30 kilót sem 2 hét alatt szedted fel! Felejtsd el a fogyókúrás csodaszereket, a gyors és kényelmes eredményt ígérő, mozgást helyettesítő fogyasztó gépeket! A sikerért bizony tenned kell!



2. Komoly túlsúlynál csökkenteni kell a kalóriákat a zsírvesztéshez, magyarán kevesebbet kell enned! Ne csak súlyvesztésre törekedj, hanem a zsír-izom-arányodon változtass! Hiába fogysz 10 kilót koplalással, ha nem edzel mellé, jó eséllyel több izmot veszítesz, mint zsírt! Sportolj heti 3×1 órát!

3. Az edzés nem csak kardiózást jelent. Ne csak fuss, és a taposógépen állj, fontosabb a súlyzós, saját testsúlyos, ellenállásos edzés. Ez stimulálja, fejleszti, védi az izmaid. Lányok se féljenek a súlyzós edzéstől!



4. Kontrolláld a szénhidrátbeviteled! Edzéseid számától függően 1,3-1,5 gramm/testsúlykilogramm szénhidrátot egyél. Felejtsd el a finomított szénhidrátokat (cukor, liszt, prézli, fehér kenyér, péksütik, kekszek stb…) A legjobb a zöldség, valamivel kevesebb gyümölcs, esetleg zabpehely és barna rizs. Amennyiben tudod, kerüld a gabonákat, mindet, a teljes kiőrlésű termékeket is.



5. A zsír nem bűnös! Fogyassz állati zsírokat, kerüld a növényi olajokat, bármennyire szívbarátnak vannak beállítva egyes napraforgóolajak és a szója. Sütéshez használj kókuszzsírt, salátaöntetnek olivát. Egyél avokádót, olajos magvakat, kivétel a földimogyoró. Omega3 lehetőleg ne tablettából, hanem tengeri halból kerüljön a szervezetedbe.

6. A fehérje fontos a fogyókúrához is. De ne ess túlzásba! Napi 1,5, maximum 2 gramm/testsúlykilogrammnál többre nincs szükséged. A fehérjét beviheted sovány húsokból, halakból, tojásból, sajtból esetleg túróból. Egyes modern diéták a zsíros húsokat ajánlják. Fentebb láthatod, a zsír nem bűnös dolog. Sőt!

7. Kerüld a stresszt! Nemcsak a munkahelyi, magánéleti gondok okoznak stresszt, egyes élelmiszerek is. Pl.: tejtermékek, hüvelyesek, gabonafélék.



8. Igyál sok folyadékot, legjobb a szénsavmentes víz! A gyümölcslevekben rengeteg cukor van, ha fogyókúrázol, erre is figyelned kell!

9. Pihenj, aludj rengeteget, a regeneráció ugyanolyan fontos, mint az edzés és a helyes táplálkozás.



10. Ne a táplálékkiegészítőktől várd a csodát! Ha nem fogysz, nem izmosodsz, biztos, hogy az étkezésed vagy az edzéseid nem megfelelőek (sokszor egyik sem). Ha táplálékkiegészítőt akarsz, először multivitamint és D3 (nem sima D) vitamint vegyél!

[Forrás]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése