2014. január 3., péntek

Tea - Rooibos, vagyis az afrikai vörös fokföldi rekettye teája


Egyik ismerősöm nagyon sokféle teát kapott, és felajánlotta, hogy igyunk belőle nyugodtan, hiszen ő nem igazán az a teázós fajta (én és a családom pedig igen). Ahogy nézegettem a teákat megakadt a szemem egyiken - "rooibos" tea. Gondoltam picit utánanézek, hiszen ez nem az a tipikus earl grey.

Nos, nem tévedtem sokat. Ez ugyanis gyógynövényből készült, igen csak sok jó tulajdonsággal megáldott ital, ami elősegítheti a fogyókúrát.

Hogy mi minden található meg benne?

- Koffeinmentes
Tehát akár később is ihatjuk, nem fogunk tőle éjjel is ébren maradni, mint pl. a fekete teától. A wikipédia szerint ezen kívül "reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatású".

- Rengeteg ásványi anyag található meg benne
Pl. kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz

- Cserzőanyag-tartalma alacsony
Magyarul hosszútávú fogyasztása nem fog gyomorpanaszokat okozni, mint ha sok csersav tartalmú italt innánk (ilyen pl. a fekete tea és a cukros-tejes kávé is)

- Antioxidáns tulajdonságú
Lassítja az élettani öregedést.

- Elősegíti, felpörgeti az anyagcserét

- C-vitaminban gazdag
Immunerősítő és segít lebontani a zsírsejteket

Ez a tea egyébként furcsán vöröses színű, ami szokatlan lehet egy teától. Érdekes még az is, hogy sokkal édesebb mint más teák, amikor először kóstoltam, az jutott eszembe, hogy olyan mintha tejszínes lenne. Az édeskés íz persze a második alkalommal is megmaradt, de már nem volt cseppet sem "zavaró.


2 megjegyzés:

  1. Én is gondolkodtam múltkor a tescoban hogy vegyek e,mert a munkatársaimtól sok jót hallottam erről a teáról. Amúgy én is ittam zsírégető teát,ezeknek mind furcsa izük van elsőre. Az enyémnek fakéreg ize volt Xd De rá is volt írva,hogy enyhén fás az ize :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fakééééreeeg :D ?! Te jó ég :D... Nem hangzik túl jól! Egyébként erről jut eszembe, a fahéj-tea viszont egész finom szerintem ^^

      Törlés