2014. január 23., csütörtök

Hízlaló "diétás" ételek

Talált cikk, de nagyon tetszett :) ... Többségéről már tudtunk (pl. Light kóla és a gyümölcsjoghurtok nagy része - abból is lehet olyat kapni, amiben tényleg kevesebb a cukor), de van más érdekes is a felsoroltak között.


Ezek a "diétás" ételek hízlalnak!

Ha fogyókúrázni akarsz, ne koplalj, mert így jársz!


Persze, akkor sem érsz el tartós eredményt, ha a reklámokból jól ismert “diétás” termékeket eszed. Ezek többsége ugyanis egyáltalán nem egészséges, és nem fogsz fogyni tőlük!

Lássuk, melyek azok az ételek, amelyekkel a hétköznapi “fogyasztók” próbálnak zsírt veszteni – legtöbbször eredmény nélkül!

1. Reggelizőpelyhek, műzlik

A legtöbb rengeteg cukrot, esetleg transzzsírt is tartalmaz. Mindig nézd meg a cukortartalmukat!



2. Teljes kiőrlésű kenyerek

A legtöbb csak bizonyos százalékban tartalmaz teljes kiőrlésű gabonát, gyakran az alapanyag 50 százaléka ugyanúgy hagyományos búzaliszt, mint a fehér kenyéré. Ráadásul a teljes kiőrlésű kenyér GI (glikémiás indexe) magasabb a fehér kenyérénél, s a teljes kiőrlésű liszt is tartalmaz glutént, amely sok embernél megtámadja a vékonybél falát.



3. Gyümölcsjoghurt

Esetenként borzalmas mennyiségű cukrot tartalmaz már egyetlen kis pohár is.



4. Saláta bolti, gyorséttermi öntettel

A zöldség jó választás, de a saláta semmit sem ér, ha cukor, transzzsír tartalmú ezersziget stb. öntettel locsolják meg. Készíts saját öntetet oliva olajból, fűszerekkel.



5. Dobozos gyümölcslevek

Az előrecsomagolt gyümölcslevek szintén cukorbombák. Ha gyümölcslevet akarsz, facsard magadnak!



6. Diétás kóla

Bár cukrot nem tartalmaz, tehát jobb választás lenne a hagyományos terméknél, de nem a legjobb megoldás, ha fogyni akarsz. A diétás termékekben lévő édesítőszerek a legtöbb túlsúlyos, cukor-, édességfüggő embernél azt az ingert váltják ki, hogy enni kell (gyakran rossz kaját)! A tested ugyanis megszokta, hogy az édes íz után nagy adag cukor, szénhidrát jön…



7. Diákcsemege, Magvas műzliszeletek

A mandula, kesu kis mennyiségben remek választás, mert megfelelő mennyiségű jó zsírt tartalmaznak. Viszont rengeteg bennük a kalória, tehát marokszám ne együk. Ráadásul aszalt gyümölcsökkel keverve nem ajánlott fogyókúrázóknak. Az aszalt gyümölcsök magas cukor-, a magvak magas zsírtartalma együtt nem jó.



Ha fogyni szeretnél, egészségesen szeretnél étkezni, ezeket kell (t)enned!

[Forrás]

2 megjegyzés:

  1. Én az aszalt gyümikkel és a magvakkal úgy vagyok, hogy mértékkel fogyasztom, mert nagyon szeretem őket :) A kedvenc egészséges nasim pl. mézes-fahéjas mandula. Ezt még mindig jobbnak tartom, mintha megennék egy tábla csokit :) A diákcsemegét is szeretem, de nem tömöm tele magam vele. Ha pedig gyümölcsjoghurt, akkor csakis Cserpes, mert az még viszonylag egészséges, nem is lehet kapni akárhol. Az ára is olyan, de nekem megéri, mert sokkal jobb, mint a többi kommersz joghurt.

    VálaszTörlés
  2. Persze nem teljesen tiltott dolgok ezek, én úgy vagyok vele mint sok mással is - a mennyiség a lényeg :) ! Ha nem habzsoljuk őket két marokkal, és tornázunk, akkor nem lesz baj ha néha eszünk egy kis finomságot ^^!
    joghurtoknál én is mindig vagy fél órát válogatok, nézem melyikben kevesebb a kalória meg a cukor ... :D ezt a Cserepes-t nem ismerem... :$ Hol szoktad venni?

    VálaszTörlés